Hirtshals Sild sortiment

Gammeldags modnede sild …

Hirtshals sild er gammeldags modnede sild, der følger traditionerne for hvordan man i gamle dage brugte salt til at opbevare eksempelvis kød og fisk i længere tid.

Råvaren fremstilles typisk ved, at hovedet skæres af den hele ferske sild, som derefter lægges i en tønde med salt. Er det en gammeldags modnet kryddersild tilsættes endvidere krydderier og sukker. Indvoldene der stadig er i silden indeholder enzymer, hvilke bevirker at fisken modnes.

Tønderne sættes på kølelager for modning og herefter er de klar til filetering. Fileterne lægges tilbage i saltlagen og tønden stilles atter på kølelager og er klar til at blive færdigproduceret. Afhængig af den ferske vares beskaffenhed og opbevaringstemperaturen på kølelageret kan råvaren holde sig meget lang tid.

Det videre forløb følger andre sildeprodukter, hvor saltlagen drænes fra for derefter at blive pakket på glas sammen med krydderier og en lage, der giver produktet den endelige smag.

Grundlæggende har den gammeldagsmodnede en blødere konsistens og er mørkere end en sild, der er modnet i en eddikelage.

Foodservice

Hirtshals Sild findes også til foodservice pakket i 2 kg og 6 kg spande.

Kontakt

info@hirtshals-seafood.dk for nærmere information.